ALGEMENE VOORWAARDEN Willemien Klazema, Jeugdarts en Arts Maatschappij+Gezondheid, gevestigd te IJsselstein, KvK nr. 93173253 www.kinderdokter-ijsselstein.nl
1) Algemeen
Voor aanvang van het eerste consult/ de eerste begeleiding geeft de cliënt toestemming.
Met de ondertekening van het inschrijfformulier verklaart client kennis genomen te hebben van en in te stemmen met de toepasselijkheid van deze algemene voorwaarden.
2) Toepasselijkheid
Deze algemene voorwaarden zijn van toepassing op alle mondelinge en schriftelijke offertes en overeenkomsten, net als op alle daarmee verband houdende handelingen, zowel van voorbereidende als uitvoerende aard, een en ander voor zover van deze voorwaarden niet door partijen uitdrukkelijk en schriftelijk is afgeweken.
3) Wettelijk kader
De jeugdarts is gehouden te handelen conform de wettelijke regelgeving. De rechten en plichten van de cliënt en jeugdarts zijn onder meer vastgelegd in de Wet op de Geneeskundige Behandelingsovereenkomst (WGBO) en de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg (Wkkgz). Voor zover in de algemene voorwaarden sprake zou zijn van afwijkingen van de wettelijke regeling, gaat de wettelijke regeling voor, een en ander voor zover de betreffende bepalingen van dwingend recht zijn.
4) informatieverstrekking
a. De jeugdarts verplicht zich informatie over de begeleiding te verstrekken in alle fasen van de begeleiding.
b. De cliënt verstrekt alle informatie aan de jeugdarts die voor een goede uitvoering van de behandelovereenkomst noodzakelijk is.
5) Vertrouwelijkheid en geheimhouding
De jeugdarts is verplicht tot geheimhouding van alles wat er besproken wordt tijdens of in het kader van de begeleiding.
Voor overleg met derden wordt altijd eerst toestemming gevraagd.
6) Privacy en gegevensbescherming
De jeugdarts werkt in overeenstemming met de wet Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Informatie hierover is te vinden in het document Privacy en Register Gegevensverwerking op de website.
7) Dossier en inzage
a. De counselor houdt een cliëntendossier bij. Het dossier wordt conform de wettelijke bewaartermijn 20 jaar bewaard, te rekenen vanaf de datum van beëindiging van de begeleiding.
b. De cliënt heeft altijd recht op inzage van het dossier.
8) Verhindering
a. Indien bij verhindering de afspraak tenminste 24 uur vooraf wordt afgezegd, wordt de gereserveerde tijd niet in rekening gebracht.
b. Bij afzegging binnen 24 uur wordt de gereserveerde tijd gefactureerd, tenzij hierover afwijkende afspraken worden gemaakt.
c. Tijdig verzetten van de afspraak is (met inachtneming van het voorafgaande) mogelijk; dit kan per email of telefonisch.
11) Tarieven en vergoeding
a. De door de jeugdarts gehanteerde tarieven staan vermeld op de website. Alle bedragen zijn inclusief. Tariefswijzigingen worden minimaal één maand vooraf aangekondigd. Kort overleg, telefonisch of per mail, is bij de begeleiding inbegrepen, in die zin dat daarvoor geen separate kosten in rekening worden gebracht. Tijdsbesteding vanaf 15 minuten wordt geregistreerd en in rekening gebracht.
b. Informatie over eventuele vergoeding van de diensten van de jeugdarts door de gemeente of zorgverzekeraar is terug te vinden op de website.
12) Betalingsvoorwaarden
a. Er wordt achteraf voor de verrichte diensten gefactureerd. De cliënt verplicht zich het gefactureerde bedrag binnen 14 dagen na factuurdatum in volledigheid over te maken.
b. Als er niet binnen de afgesproken termijn betaald is, wordt er een betalingsherinnering gestuurd. Indien ook deze niet binnen 14 dagen na datum van de betalingsherinnering is voldaan, is de jeugdarts gerechtigd bij de tweede herinnering administratiekosten van € 5,00 per factuur in rekening te brengen.
c. Indien na de tweede betalingsherinnering het verschuldigde bedrag volgens de aangegeven datum nog niet is bijgeschreven op de rekening van de jeugdarts, is de jeugdarts genoodzaakt haar vordering ter incasso uit handen te geven. De kosten die hieraan verbonden zijn komen voor rekening van de cliënt.
d. Bij een betalingsachterstand is de jeugdarts gerechtigd iedere verdere behandeling op te schorten, totdat de cliënt aan zijn betalingsverplichting heeft voldaan.
13) Opschorting, ontbinding en tussentijdse beëindiging
a. De jeugdarts is bevoegd de nakoming van haar verplichtingen uit de behandelovereenkomst op te schorten of de behandelovereenkomst te ontbinden, indien de cliënt de verplichtingen uit de overeenkomst niet, niet volledig of niet tijdig nakomt.
b. De jeugdarts is bevoegd de overeenkomst, afhankelijk van de situatie al dan niet met onmiddellijke ingang, op te zeggen als zich omstandigheden voordoen die van dien aard zijn dat nakoming van de overeenkomst onmogelijk is of als zich anderszins omstandigheden voordoen die van dien aard zijn dat ongewijzigde instandhouding van de overeenkomst in redelijkheid niet van de jeugdarts kan worden gevergd.
c. Indien de overeenkomst wordt ontbonden en/of wordt opgezegd zijn de vorderingen van de jeugdarts op de cliënt onmiddellijk opeisbaar.
d. Beëindiging van de behandelingsovereenkomst kan te allen tijde met wederzijds goedvinden plaatsvinden.
e. Indien de cliënt voortzetting van de overeenkomst niet langer op prijs stelt of nodig acht, kan hij/zij deze eenzijdig beëindigen. Indien de cliënt tegen het advies van de jeugdarts de overeenkomst beëindigt, zal de cliënt op verzoek van de jeugdarts een verklaring ondertekenen waarin hij/zij te kennen geeft dat hij/zij tegen het advies van de jeugdarts in de begeleiding voortijdig heeft beëindigd.
14) Klachtenregeling en tuchtrecht
Voor klachten over de begeleiding kan de cliënt zich wenden tot de klachtenregeling van Erisietsmisgegaan.nl, en voor het tuchtrecht tot het Regionaal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg.
15) Toepasselijk recht en geschillen
Op alle rechtsbetrekkingen tussen de cliënt en de jeugdarts is uitsluitend het Nederlandse recht van toepassing.
16) Vindplaats en wijzigingen voorwaarden
a. Deze voorwaarden zijn geplaatst op de website.
b. Van toepassing is steeds de versie zoals die geldt ten tijde van het tot stand komen van de behandelovereenkomst.
Oktober 2024